Privatpersoner

Vad kan vi erbjuda dig som privatperson?

Nyheter

Anmälan till höstens grupper har öppnat

Anmälan till höstens grupper har öppnat

Nu kan du som vill träna löpning, utomhusfys eller yinyoga med start i augusti gå in och säkra din plats. Info och anmälan hittar du här på hemsidan, under fliken "gruppträning"  

läs mer
Dags att anmäla sig till årets Tjejmilen-resa

Dags att anmäla sig till årets Tjejmilen-resa

Behöver du ett mål att träna mot under sommaren? Lördagen den 1/9 2018 går Tjejmilen av stapeln på Gärdet i Stockholm. Nu har du chansen att springa tillsammans med Almsan Health & Performance För endast 1899 kr (värde 4250 kr) får du: Startavgift till Tjejmilen...

läs mer
Dags att anmäla sig till höstens viktminskningsgrupp

Dags att anmäla sig till höstens viktminskningsgrupp

Efter semestern, närmare bestämt måndagen den 20/8 startar årets viktminskningsgrupp. Flera nyheter har tillkommit efter utvärderingen av förra årets succé. Bland annat kommer alla deltagare få genomgå en hälsoundersökning vid 3 tillfällen för att få se hur det vi...

läs mer

Massage

Bli av med muskelvärk, svullnader och träningsvärk

Massage behandlar kroppens mjukdelar med syfte att påverka både kroppsliga och emotionella faktorer som t.ex. muskelspänningar, träningsvärk, svullnader orsakade av dålig lymfcirkulation, muskelknutor och som allmänt avslappnande och uppmjukande behandling. Även hormonutsöndringen påverkas.

Klassisk svensk massage är en manuell teknik för att, genom en kombination av tryck och töjning bearbeta hud, muskler och bindväv. Många upplever att massagen ger en skön avslappning, minskade spänningar i muskler och en positiv påverkan på vissa smärttillstånd.

En triggerpunkt  är en ömmande och värkande punkt i en muskel eller i en fascia. Det finns olika orsaker till att triggerpunkter uppkommer, varav statisk belastning, syrebrist och ett inaktivt leverne är några. Några typiska symtom på att man har triggerpunkter i en muskel är smärta, sämre koordination och svaghet. Oftast märker man inte av några andra symptom än en strålande smärta eller en lokal smärta i den aktuella muskeln. Triggerpunkter kan t.ex. vara orsaken till armbågssmärta, handledssmärta, huvudvärk och ömmande höft.

Man kan behandla triggerpunkter på flera olika sätt. Jag jobbar med akupressur direkt på punkten. Det kan vara smärtsamt i början, men både avslappning och smärtlindring kommer ofta efter bara några sekunders tryck.

Bokning

Sök lediga tider direkt på min webbokning

Träning

Personlig träning, löpcoaching, YinYoga
Personlig träning
Vare sig du är helt ny på träning och vill komma igång, eller om du har tränat länge men vill ha hjälp att utvecklas och nå dina mål, så kan du bli hjälpt av en personlig tränare.
Behöver du hjälp att komma igång? Eller behöver du någon som pushar dig att ta ut det där lilla extra på gymmet, på cykeln eller i löparspåret? Jag hjälper dig att hitta en träningsform som passar dig oavsett om det är inom- eller utomhus eller om du är nybörjare eller van motionär. Med en personlig tränare behöver du inte oroa dig för att du gör fel, jag finns med dig från uppvärmning, genom hela passet och till nedvarvning och stretch. Är ni två stycken som vill träna tillsammans, så erbjuder jag även PT duo.
Vill du veta om personlig träning är något för dig så bokar vi in ett 30 minuters kostnadsfritt startsamtal där du kan ställa alla dina frågor innan du fattar ditt beslut.
Löpcoaching

Det är många delar som spelar in för att få ett optimalt och effektivt löpsteg. Allt ifrån fotisättning, höftens position, armföring och hur stabila vi är i bålen. Om du vill ha min hjälp för att förbättra din löpteknik börjar vi med att jag filmar dig när du springer. Utifrån det gör jag en analys av ditt löpsteg. Sedan kör vi ett löppass tillsammans där du får förslag på övningar för att förbättra ditt löpsteg. Detta kan även göras i mindre grupper om ni är flera som vill träna tillsammans.

YinYoga

I YinYogan strävar vi inte efter perfektion, utan efter ett lugn och en avslappning. Vi jobbar med både muskler och bindväv håller positionerna länge, för att både kropp och huvud ska hinna varva ner och slappna av. Ny gruppstart var 8-10:e vecka.

Träningsprogram

Kan du en del om träning men vill ha hjälp med ett individanpassat träningsprogram? Du kanske behöver en nytändning och variation? Har du anmält dig till ett motionslopp men inte vet hur du ska lägga upp din träning? Eller planerar du att ta ditt tävlande till en ny nivå? Oavsett om det rör sig om kondition eller styrka, om du vill träna i gymmiljö, utomhus eller hemma, så kan jag hjälpa dig med ett träningsupplägg. Jag utgår ifrån dina förutsättningar och önskemål och hjälper dig att träna rätt. Jag skräddarsyr ett träningsprogram som tar hänsyn till din livssituation och vi hjälps åt att göra träningen stimulerande och rolig. Tillsammans sätter vi upp mål för din träning och stämmer med jämna mellanrum av för att se att du är på väg åt rätt håll.

Gruppcykling och lägerverksamhet

Vi brinner lite extra för cykling och triathlon. I stort sett varje söndag under säsongen april-september anordnar vi distanspass inom landsvägscykling för alla som vill vara med. Håll utkik på Vélo Performance facebooksida för information om tid och vilken rutt som gäller för dagen. 

Varje vår anordnar vi ett mycket uppskattat landsvägsläger för tjejer i alla åldrar som vill lära sig mer om cykling i allmänhet och klungcykling i synnerhet. Håll utkik här på hemsidan, eller anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att inte riskera att missa när anmälan öppnar.

Kostrådgivning

Ät rätt och prestera rätt
Kostrådgivning

Att äta rätt kost är av största betydelse för ditt träningsresultat. Utifrån dina behov hjälper jag till att hitta en kost som fungerar för dig, oavsett om du vill öka eller minska i vikt, förbättra dina idrottsliga prestationer eller bara lära dig mer om på vilket sätt det du äter påverkar ditt liv. Vem blir inte förvirrad av alla dieter hit och dit? Vad är egentligen bra mat för mig? Jag hjälper dig att reda ut begreppen.

Pin It on Pinterest

Share This