Privatpersoner

Vad kan jag erbjuda dig som privatperson?

Nyheter

Anmälan till höstens grupper har öppnat

Anmälan till höstens grupper har öppnat

Nu kan du som vill träna löpning, utomhusfys eller yinyoga med start i augusti gå in och säkra din plats. Info och anmälan hittar du här på hemsidan, under fliken "gruppträning"  

läs mer
Dags att anmäla sig till årets Tjejmilen-resa

Dags att anmäla sig till årets Tjejmilen-resa

Behöver du ett mål att träna mot under sommaren? Lördagen den 1/9 2018 går Tjejmilen av stapeln på Gärdet i Stockholm. Nu har du chansen att springa tillsammans med Almsan Health & Performance För endast 1899 kr (värde 4250 kr) får du: Startavgift till Tjejmilen...

läs mer
Dags att anmäla sig till höstens viktminskningsgrupp

Dags att anmäla sig till höstens viktminskningsgrupp

Efter semestern, närmare bestämt måndagen den 20/8 startar årets viktminskningsgrupp. Flera nyheter har tillkommit efter utvärderingen av förra årets succé. Bland annat kommer alla deltagare få genomgå en hälsoundersökning vid 3 tillfällen för att få se hur det vi...

läs mer

Coachning

För dig som vill ta dig till nästa nivå inom cykling, löpning eller triathlon

Är ditt mål att klara av att springa 5 km? Cykla Tjejvättern? Springa Stockholm Marathon? Göra en Ironman på 10 timmar? Cykla Vätternrundan på 8 timmar? Eller bara att komma igång med rutiner kring din konditionsträning? Inga mål är för stora eller för små för att vi ska ta oss an dig som adept, det enda som krävs är att du har bestämt dig och är villig att göra jobbet.

Oavsett vilket ditt mål är så kan det vara ett stort steg i rätt riktning att ta hjälp av en coach. Våra träningsprogram bygger framför allt på vetenskapliga grunder, men även en hel del på erfarenhet – både av att träna hårt (och smart), prestera när det gäller och av att få i hop det berömda livspusslet.

Du kan välja mellan tre olika coachingnivåer:

Guld
Det här är för dig som vill ha maximalt stöd från din coach och som tar din idrottssatsning seriöst. Vi har ett nära samarbete och jag finns till hands när DU behöver det. Ditt träningsprogram anpassas efter DITT liv och DINA förutsättningar och önskemål. Inga mål är för låga, eller för den delen för höga, det är du som avgör nivån på satsningen.

Silver
Även du som väljer Silvercoachning har en mycket tät kontakt med din coach och i mångt och mycket liknar det guldcoachningen, men vänder sig framförallt till dig som har en del kunskaper själv vad gäller upplägg, förberedelser och analys av tävlingar samt vad gäller kost och timingen av ditt energiintag i samband med träning.

Brons
Med det här alternativet får du en detaljerad träningsplan, men utan någon uppföljning och modifiering av planen under resans gång. Det här upplägget passar bra om man har ett mål man vill uppnå t.ex. en enskild tävling eller någon annan typ av prestation och vill få hjälp med förberedelserna under en begränsad tid. Här får du ett träningsprogram som är baserat på dina mål och din nuvarande träningsstatus. Programmet uppdateras var 4:e vecka, men du gör själv justeringarna som eventuellt behövs.

Massage

Bli av med muskelvärk, svullnader och träningsvärk

Massage behandlar kroppens mjukdelar med syfte att påverka både kroppsliga och emotionella faktorer som t.ex. muskelspänningar, träningsvärk, svullnader orsakade av dålig lymfcirkulation, muskelknutor och som allmänt avslappnande och uppmjukande behandling. Även hormonutsöndringen påverkas.

Klassisk svensk massage är en manuell teknik för att, genom en kombination av tryck och töjning bearbeta hud, muskler och bindväv. Många upplever att massagen ger en skön avslappning, minskade spänningar i muskler och en positiv påverkan på vissa smärttillstånd.

En triggerpunkt  är en ömmande och värkande punkt i en muskel eller i en fascia. Det finns olika orsaker till att triggerpunkter uppkommer, varav statisk belastning, syrebrist och ett inaktivt leverne är några. Några typiska symtom på att man har triggerpunkter i en muskel är smärta, sämre koordination och svaghet. Oftast märker man inte av några andra symptom än en strålande smärta eller en lokal smärta i den aktuella muskeln. Triggerpunkter kan t.ex. vara orsaken till armbågssmärta, handledssmärta, huvudvärk och ömmande höft.

Man kan behandla triggerpunkter på flera olika sätt. Jag jobbar med akupressur dirket på punkten. Det kan vara smärtsamt i början, men både avslappning och smärtlindring kommer ofta efter bara några sekunders tryck.

Bokning

Sök lediga tider direkt på min webbokning

Träning

Personlig träning, löpcoaching, PT, CrossNature

Personlig träning
Vare sig du är helt ny på träning och vill komma igång, eller om du har tränat länge men vill ha hjälp att utvecklas och nå dina mål, så kan du bli hjälpt av en personlig tränare.
Behöver du hjälp att komma igång? Eller behöver du någon som pushar dig att ta ut det där lilla extra på gymmet, på cykeln eller i löparspåret? Jag hjälper dig att hitta en träningsform som passar dig oavsett om det är inom- eller utomhus eller om du är nybörjare eller van motionär. Med en personlig tränare behöver du inte oroa dig för att du gör fel, jag finns med dig från uppvärmning, genom hela passet och till nedvarvning och stretch. Är ni två stycken som vill träna tillsammans, så erbjuder jag även PT duo.
Vill du veta om personlig träning är något för dig så bokar vi in ett 30 minuters kostnadsfritt startsamtal där du kan ställa alla dina frågor innan du fattar ditt beslut.

Löpcoaching

Det är många delar som spelar in för att få ett optimalt och effektivt löpsteg. Allt ifrån fotisättning, höftens position, armföring och hur stabila vi är i bålen. Om du vill ha min hjälp för att förbättra din löpteknik börjar vi med att jag filmar dig när du springer. Utifrån det gör jag en analys av ditt löpsteg. Sedan kör vi ett löppass tillsammans där du får förslag på övningar för att förbättra ditt löpsteg. Detta kan även göras i mindre grupper om ni är flera som vill träna tillsammans.

Gruppträning

Vi erbjuder flera olika typer av gruppass, där kärnan i verksamheten ligger i våra Löpgrupper och Utomhusfys-pass. Under vissa perioder erbjuder vi även Lunchträning, Mamma-barnträning, Familjefys, Seniorträning, YinYoga och mycket annat. Saknar du något så tveka inte att komma med önskemål. Vilka typer av gruppträningspass vi erbjuder för tillfället kan du läsa mer om under fliken Gruppträning i huvudmenyn. Där hittar du också priser och aktuellt schema.

Träningsprogram

Kan du en del om träning men vill ha hjälp med ett individanpassat träningsprogram? Du kanske behöver en nytändning och variation? Har du anmält dig till ett motionslopp men inte vet hur du ska lägga upp din träning? Eller planerar du att ta ditt tävlande till en ny nivå? Oavsett om det rör sig om kondition eller styrka, om du vill träna i gymmiljö, utomhus eller hemma, så kan jag hjälpa dig med ett träningsupplägg. Jag utgår ifrån dina förutsättningar och önskemål och hjälper dig att träna rätt. Jag skräddarsyr ett träningsprogram som tar hänsyn till din livssituation och vi hjälps åt att göra träningen stimulerande och rolig. Tillsammans sätter vi upp mål för din träning och stämmer med jämna mellanrum av för att se att du är på väg åt rätt håll.

Träning och kost – paketlösningar

Vill du ha hjälp med hela pusslet som behöver läggas för att du ska få ut maximalt av din träning? Behöver du stöd och vill att någon ska finnas till hands och stötta inom både kost och träning? Är allt det här med träning rena grekiskan? Eller har du bestämt dig för att optimera dina träningsresultat inför nästa säsong? Vi hjälper dig att ta ett helhetsgrepp om din hälsa med hjälp av både kostrådgivning, träningsupplägg och personlig träning.

Vi erbjuder tre olika nivåer av paketlösningar: Guld-, Silver- och Bronspaketet, hör av dig så berättar vi mer!

 

Gruppcykling och lägerverksamhet

Vi brinner lite extra för cykling – och då framför allt landsvägscykling. I stort sett varje söndag under säsongen april-september anordnar vi distanspass för alla som vill vara med. Håll utkik på Vélo Performance facebooksida för information om tid och vilken rutt som gäller för dagen.

Varje vår anordnar vi ett mycket uppskattat landsvägsläger för tjejer i alla åldrar som vill lära sig mer om cykling i allmänhet och klungcykling i synnerhet. Håll utkik här på hemsidan, eller anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att inte riskera att missa när anmälan öppnar.

Kostrådgivning

Ät rätt och prestera rätt

Kostrådgivning

Att äta rätt kost är av största betydelse för ditt träningsresultat. Utifrån dina behov hjälper jag till att hitta en kost som fungerar för dig, oavsett om du vill öka eller minska i vikt, förbättra dina idrottsliga prestationer eller bara lära dig mer om på vilket sätt det du äter påverkar ditt liv. Vem blir inte förvirrad av alla dieter hit och dit? Vad är egentligen bra mat för mig? Jag hjälper dig att reda ut begreppen.

Kostanalys och kostplan

Du för en fyra dagars kostdagbok som jag går igenom. Utifrån denna gör jag en kostanalys och lägger upp en kostplan som bygger på dina behov och förutsättningar. Du får även med dig lite grundläggande näringslära för att få en djupare förståelse för vad du äter och för att underlätta för dig att välja bra livsmedel i din vardag. Vi träffas vid minst tre tillfällen och gör kroppsscanning, tar dina mått och pratar igenom vilka hinder och svårigheter du stött på sedan sist och hur du kan tackla dem.

Viktminskningsgrupp

Det här är inte gruppen för dig som har några kilos övervikt som du vill bli av med till sommaren. Istället vänder den sig till dig som är kraftigt överviktig eller lider av fetma och MÅSTE gå ner i vikt för din hälsas skull.

Under 6 månader ger jag dig hjälpen, peppen och verktygen för att verkligen lyckas med en långsiktig livsstilsförändring. Men du måste göra jobbet själv. Är du beredd att ge din hälsa en ordentlig chans?

Du får:

  • Small group PT i 6 månader
  • Kostplan och träningsprogram att följa
  • Personlig coachning i 6 månader
  • Kunskap om hur kost och träning påverkar din hälsa.

Endast 5 platser per grupp. Kontakta mig för mer information om när nästa grupp startar.

Tester och mätningar

Tester och mätningar

Vi erbjuder allt från fettmätning med kalipertång till mätning av ditt maximala syreupptag med Cosmed Fitmate PRO. De prestationsinriktade konditionstesterna kan utföras antingen på stationär testcykel eller på löpband, beroende på din idrott, medan mer hälsoinriktade tester alltid genomförs på stationär cykel. Efter alla tester går vi naturligtvis igenom dina resultat. Om du vill kan du sedan, utifrån dina resultat, få hjälp med din träningsplanering.

Är ni en grupp som vill komma samtidigt för att göra tester, så hör av er för en offert.

Laktattröskeltest

Testet genomförs på ett antal stegrande belastningar (oftast mellan 3-5 nivåer) à 5 minuter. I slutet av varje nivå tas ett blodprov i fingertoppen för att mäta laktatkoncentrationen (mjölksyran) i blodet och utifrån de värdena får vi reda på dina individuella träningszoner. Självklart går vi igenom ditt resultat efter testet.

Laktattröskel- och VO2maxtest

Detta test görs med andningsmask på, i övrigt utförs första delen av testet precis som laktattröskeltestet. Med hjälp av Cosmed Fitmate PRO mäter vi ditt syreupptag hela tiden. När du nått din laktattröskel fortsätter stegringarna med kortare intervaller tills du når utmattning.

Laktattröskel- och maxpulstest (utan mätning av syreupptag)

Det här alternativet genomförs precis som laktattröskel- och VO2maxtest, men utan mätningen av syreupptag, d.v.s. utan andningsmask. Istället tittar vi enbart på din laktat- och pulskurva.

VO2maxtest

Här mäter vi ditt maximala syreupptag med hjälp av andningsmask Cosmed Fitmate PRO och du kör på stegrande intensitet till utmattning.

Maxpulstest

Kan genomföras på testcykel eller löpband, men också utomhus på cykel eller i motionsspåret. Efter uppvärmning ökar vi successivt belastningen tills du når utmattning.

Wingate-test

Detta test görs på en speciell testcykel (Monark PeakBike 894E) och mäter din maximala effektutveckling under 30 sekunder. Du får efter testet reda på max-, medel, och lägsta effekt, både i absoluta tal och i förhållande till kroppsvikt. Dessutom får du veta hur stark, explosiv och anaerobt uthållig du är under korta arbeten – som en spurt eller ett igångdrag.

Vill du få en komplett bild av dina styrkor och svagheter så rekommenderar vi att du kombinerar Wingate-testet med Laktattröskel- och VO2max-test.

Kalipermätning – mätning av fettprocent

Med hjälp av en kalipertång mäter vi på 7 punkter på din kropp och beräknar sedan din totala fettprocent. Efter testet går vi igenom ditt resultat.

Biamätning- mätning av kroppskomposition

Med hjälp av en Tanita bioimpedansvåg mäter vi din kroppskomposition och du får reda på hur stor andel av din kropp som består av fett respektive muskler samt skelett och vätska och även om du ligger i riskzonen för att ha ohälsosamt mycket visceralt fett (runt organen).

Pin It on Pinterest

Share This